onsdag 10 juli 2013

Svampsås som på den gamla goda tiden

Fläskfilé, potatisgratäng, wokad squasch och paprika, champinjonsås och sallad med massa frukt och mangobalsamico
 
Jag har varit överlag väldigt sugen på kött den här graviditeten. Ioförsig är jag nästan alltid sugen på kött annars också. jag skulle aldrig kunna bli vegetarian. En blodig oxfilé kan vara det godaste som finns. Helst med vitlökssmör. Mmmm. Idag fick jag ett sug efter svampsås. Inte ätit det på år och dar. Maken som "räknat" med typ tzatsiki till fläskfilén kollade lite skumt på mig när jag grävde fram en burk champinjoner ur skafferiet. Men hela familjen åt med god aptit och jag tror ingen saknade tzatsiki;=) Jag kokar min svampsås med massa grädde, kalvfond, soja, salt och svartpeppar. Och svamp som jag brynt förstås. Vill man kan man klicka i lite cremefraich för syrans skull. Idag hade vi ingen hemma. Just nu närmast missbrukar vi mangobalsamico på salladen här hemma. Det ska riktigt drypa om den. Vilken tur att vi inte har kräsna barn.....
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar